خواص كرفس

خواص کرفس چیست؟

کرفس پر از خاصیته، برای اینکه این مطلب درباره کرفس برای خواننده ها مفید باشه، اول مضراتشو بررسی می کنیم: که بقیه با خیال راحت برن سراغ این گیاه مفید.

یک ضرب المثل فرانسوی داریم:

اگر مردم خاصیت کرفس را مى دانستند تمام مزارع را به کاشتن آن اختصاص ‍ مى دادند.

مضرات و ممنوعیت کرفس

  1. کرفس جزء گیاهانی است که سموم شیمیایی و آلاینده های خاک را به خود جذب می کند و برای همین اگر در جای مناسبی کشت نشده باشد، تجمع سموم نباتی در آن می تواند نسبتا بالا باشد، در نتیجه حتما از جای تهیه کنید که ارگانیک فروش هستند و یا مزارع کشت کرفس آنها با آب های سالم و غیر شیمیایی آب یاری شده باشد.
  2. لازم می دانیم ذکر کنیم که هر یک ساقه نسبتا متوسط کرفس حاوی 35 میلی گرم سدیم در خود می باشد (همان نمک sodium) و بنابر این افرادی که محدودیت مصرف نمک دارند یا فشار خون شان بالا است بهتر است اگر کرفس می خورند نمک خود را کاهش دهند چرا که کرفس نمک دارد. یعنی در برنامه غذایی باید این میزان نمک محاسبه شود. البته این نمک و کلا نمک های گیاهی کمی متفاوت هستند.
  3. دقت کنید کرفس برای بیماران مبتلا به صرع مضر است و بیماری صرع را تحریک می کند، البته ریواس هم چنین حالتی دارد.
  4. کرفس را برای افرادی که ورم معده و نفخ دارند هم توصیه به نخوردن آن است. البته برای جلوگیری از نفخ خوب است اما اگر دارید دیگر نباید مصرف کنید.

همین اول باید بدانید که کرفس برای پاکسازی بدن فوق العاده است، اگر حس می کنید کبدتان کمی چرب شده از کرفس بهترین جواب را می توانید بگیرید.

خوب بریم سراغ خواص کرفس

جدول ارزش غذایی کرفس 

 مواد و محتویات کرفس مقدار در 100 گرم
 انرژی 16 کیلو کالری
 چربی 0/17 گرم
 پروتئین 0/69 گرم
 کربوهیدرات 2/9 گرم
 قند 1/83 گرم
 فیبر 1/6 گرم
 سدیم 80 میلی گرم
 پتاسیم 260 میلی گرم
 کلسیم 40 میلی گرم
 فسفر 24 میلی گرم
 آهن 0/20 میلی گرم
 مس 0/035 میلی گرم
 منیزیم 11 میلی گرم
 منگنز 0/103 میلی گرم
 فولات 36 میکروگرم
 ویتامین ب6 0/074 میل گرم
ویتامین ا 449 واحد
 ویتامین ث 3/1 میلی گرم

کرقس ضد رماتیسم است و درد مفاصل را به خوبی درمان می کند.
پمادی از کرفس تهیه می شود که ورم را مى خواباند، این ضماد از برگ و ریشه کرفس تهیه می شود.
کرفس عروق را باز مى کند و تقویت کننده ى بى مانندى براى قلب و ریه است. به گونه ای که به بیماران قلبی و ریوی و حتی افرادی که به دنبال درمان آسم هستند توصیه می شود.

همچنین از کرفس براى رفع پیچش معده استفاده می شود.

در فارسى قدیم به من کرفش و کرسب مى گفتند و اعراب آن را معرب کرده کرفس نام گرفت. کرفس داراى انواع و اقسام گوناگونی است اما در بین آنها دو نوع خوراکی و بقیه در پزشکی و دارو سازی به کار مى روند.

کرفس حاوی ویتامین هاى آ ویتامین ب و ث A b c و املاح سدیم sodium  – پتاسیم potassium k – فسفر Phosphorus p و آهک Lime نهفته است.

کرفس چون ویتامین ث دارد برای درمان های پوست و لثه مناسب است.

اشتها را زیاد مى نماییم و براى مبتلایان به بیمارى هاى روماتیسم – نقرس – درد مفاصل و تصلب شرائین غذاى مفیدى هستیم و این دسته از بیماران هم مى توانند مرا در غذاى خود داخل کنند و هم مى توانند آب مرا گرفته یک فنجان در روز میل نمایند.

کرفس از خونریزى و رقت خون جلوگیرى مى نماید.

من تب بر – بادشکن و ضد نفخ هستم و به داروهاى مسهل کمک مى نمایم . کلیه و مثانه را زهکشى و از سنگ پاک مى کنم و بعلاوه مجارى ادرار را ضد عفونى مى نمایم خوردن من جهت تنگى نفس – درد پهلو – سکسکه و زخم روده و درد شکم مفید است ، و لیزى معده را از بین مى برم . من گرفتگى جگر را باز مى کنم و براى حصبه و بیماریهاى روده مفید مى باشم ، مسکن دردهاى پشت – خاصره و عرق النساء هستم . ضماد برگ – ریشه و ساقه و برگ من ضد ورم مى باشد. مالیدن این ضماد به مدت یک دقیقه جرب و سایر امراض جلدى را درمان مى کند و با گوگرد و بوره جهت سیاهى پوست و لکه هاى پوستى مفید است . زیاده روى در خوردن من و جوشانده بذر و ریشه انواع دارویى من جهت زنان باردار و بچه شیر ده خوب نیست ، زیرا محرک شهوت بوده و عادت ماهانه آور و مسقط جنین است ، و چنانچه باعث سقط جنین نشود نوزاد آن ناقص الخلقه و یا کودن خواهد شد. اسانس یا بهتر بگویم ، جوهر من فرار و زود جذب است و همراه خود مواد مقید و مضر سایر داروها را حل کرده و به سرعت به یاخته ها مى رساند و به همین جهت است که خوردن من قبل از نیش عقرب و بعد از آن خطرناک بوده و علاج را مشکل مى کند. من عروق را باز مى کنم و مقوى قلب و ریه هستم . جوشانده ى برگ من گرفتگى صدا را باز مى کند و آواز را تصفیه مى نماید. کمپرس جوشانده ى من براى دست و پاى سرمازده و براى درمان اولسر و سایر زخم ها مفید است . بذر من در باز کردن گرفتگى هاى معده قوى تر از سایر قسمت هاى من است – این بذر اشتهاآور بوده به هضم غذا کمک مى کند و فضولات را از معده و رحم بیرون مى کند و جهت استسقاء مفید است . خوردن این بذر جهت شش چندان خوب نیست ، چون پنج گرم بذر کوبیده را در پارچه اى ریخته و آن را در نیم لیتر آب انگور آویزان نمایید، تا مواد مفید آن حل شود، این محلول جهت تقویت معده و رفع باد بسیار سودمند خواهد بود. مرباى ریشه و برگ من با عسل مسکن قى و مقوى معده است . ترشى من بازکننده و مقوى معده مى باشد، و اشتها را تحریک مى کند. جوشانده بذر و بیخ نوع کوهى من ، در باز کردن ادرار و عادت ماهانه اثر بیشترى دارد.

خوردن کرفس شما را از دردهای معده، فشار خون بالا، بوی بد دهان، یبوست، ناراحتی های اعصاب، عفونت مجاری ادراری، آرتروز ، روماتیسم نجات می دهد.

کرفس سنگ که به آن کرفس شلغمى و کرفس صخرى مى گویند، در کتب قدیم تحت نام ((فطرالسالیون )) ذکر شده قوى تر از کرفس خورشتى است . بادشکن و قاطع لیزى معده است . جهت درد پهلو و پیچش معده توصیه شده و در باز کردن ادرار و حیض قوى تر از انواع دیگر است .

کرفس دارای عطر خاصی است که کرفس را از سایر گیاهان متمایز می سازد. البته دهان را نیز خوش عطر می کند. و مجاری را صاف تر می کند و شستشو دهنده است.

خواص کرفس بسیار است چنانچه کرفس را سلطان سبزی ها می نامند. در میان هزاران خواص کرفس می توان درمان انواعبیماری های داخلی و پوستی را به دست آورد . فواید برگ و آب کرفس برای تناسب اندام و زیبایی در سرتاسر جهان شناخته و مورد استفاده قرار می گیرد. در اینجا لیستی از خواص و فواید کرفس و آب کرفس برای درمان انواع بیماری ها و سلامت بدن را به شما معرفی می کنیم.

کرفس گیاهی از خانواده ی چتریان است و در سراسر جهان می روید. کرفس سرشار از ویتامین B6، منیزیم، کلسیم و فسفر است. ویتامین های A و K، پتاسیم، منگنز و فیبر غذایی از دیگر مواد مفید موجود در کرفس هستند.

کرفس چربی اشباع شده و کلسترول بسیار پایینی دارد. پس به بیماران که سکته قلبی دارند هم کمک می کند این گیاه را می توان تا هفت هفته در دمای 0 تا 2 درجه ی سانتی گراد نگه داشت؛ گیاه در این شرایط خواص غذایی خود را حفظ می کند.

برگ کرفس حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین A  (بتاکاروتن) است در حالی که ساقه کرفس منبع ویتامین هایB6,B2,B1 ویتامین C و همچنین پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیوم، آهن، فسفر، سدیم و چند نوع از اسیدهای امینه ضروریست. هورمونهای گیاهی موجود در گیاه کرفس به همراه روغن های ضروری آن نه تنها طعم معطری به کرفس می دهند، بلکه در کنار بقیه املاح و ویتامین ها کرفس را به معجونی تبدیل می نمایند که در حقیقت می تواند داروی هردردی باشد.

فواید فوق العاده مصرف کرفس

کرفس حداقل هشت ترکیب ضد سرطانی را در خودش جای داده است و از رشد تومورهای سرطانی پیشگیری می کند و می تواند تخریب ناشی از رادیکال های آزاد را به حداقل برساند.

گیاه کرفس منبعی فوق العاده از ویتامین ث است. این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. مصرف سبزیجات و میوه های غنی از ویتامین ث می تواند علایم سرماخوردگی را کاهش دهد یا از شدت این بیماری بکاهد. بیش از 20 نتیجه تحقیقاتی معتبر نشان می دهد که ویتامین ث بهترین ویتامین برای جنگ با سرماخوردگی است و همینطور با تخریب ناشی از رادیکال های آزاد مقابله می کند.

کرفس به طور طبیعی ملین خوبی است و برای درمان یبوست داروی گیاهی موثری به شمار می رود. بنابراین به افراد مبتلا بهیبوست توصیه می شود در این فصل بیش از هر چیز کرفس بخورند.

خواص کرفس  برای لاغری بی شمار است

حتما شنیده اید که فواید کرفس و آب کرفس میتوان به کاهش وزن و لاغری اشاره کرد. اگر اضافه وزن دارید به جای دنبال کردن رژیم هایسفت و سخت در روز چندبار آب کرفس بخورید. بدین ترتیب اشتهای شما برای خوردن شیرینی جات و غذاهای چرب و سنگین کم می شود و به تدریج با مصرف غذای کمتر به وزن دلخواهتان می رسید.

در آن رادیکال های آزاد وجودداشته که می توانند با اکسیداسیون کلسترول احتمال بروز حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش دهند.

بنابراین مصرف ویتامین ث در سلامت قلب و عروق تاثیرگذار است و شما را از بیماری های قلبی، سکته و سرطان دور نگه می دارد. پس میتوانیم نتیجه بگیریم که یکی دیگر از خواص کرفس کاهش ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی ست.

اگر مدام عصبی هستید و به قرص های آرامش بخش پناه می برید بهتر است کرفس را بیشتر در برنامه غذایی تان بگنجانید.از دیگر خواص کرفس میتوان به آرامش بخش بودن آن اشاره کرد.

در واقع کرفس ترکیبی را در خود جای داده که می تواند به آرامش ماهیچه های اطراف سرخرگ ها کمک کرده و به آنها اجازه می دهد کمی گشاد شوند. وقتی داخل سرخرگ ها فضای بیشتری وجود داشته باشد، خون می تواند با فشار کمتری به جریان درآید. این یکی از خواص کرفس است که سبب پایین آمدن سطح هورمون استرس هم می شود و استرس یکی از عوامل بالارفتن فشار خون است.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin