مصرف مقدار کمی شکر حافظه و تمرکز سالمندان را افزایش می دهد

تحقیقات جدید نشان می دهد که مصرف مقدار کمی شکر حافظه افراد سالمند را افزایش داده و عملکرد آنها را در زمان انجام مسئولیت های دشوار ارتقا می دهد.

یافته های محققین دانشگاه Warwick باورهای پیشین دانشمندان در خصوص اثر مثبت گلوکز در عملکرد سیستم عصبی انسان را به اثبات می رساند. تا امروز تحقیقات زیادی برای کشف این ساز و کار به انجام رسیده و چنین نتیجه گرفته شده است که ماده قندی مورد اشاره می تواند روی فرایندهای عصبی قسمت «هیپوکامپ» مغز اثر گذاشته و آنها را تقویت کند. این بخش از مغز است که توانایی های ادراکی ما را کنترل می کند.

البته گروه تحقیقاتی دانشگاه Warwick تمرکز اصلی پروژه خود را به جای بررسی های فیزیولوژیک، روی تاثیرات رفتاری فرایند مورد بحث قرار داده اند. در همین راستا و طی یک بازه زمانی بلند مدت، آنها تلاش کردند تا اثرات مختلف مصرف قند گلوکز در حالات خلقی و عملکرد ذهنی افراد را در سنین جوانی و کهنسالی بررسی نمایند. در این تحقیق ۵۰ نفر زن و مرد ۱۸ تا ۲۷ ساله و ۵۸ نفر افراد ۶۵ تا ۸۲ ساله مشارکت داشته اند.

مصرف شکر سالمندان

در طی آزمایشات به هر فرد یک بار قند گلوکز و یک بار شیرین کننده های مصنوعی داده شد و سپس بازده آنها در طی انجام تست های ذهنی و عملی مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه همه این بررسی ها آن شد که تنها افراد پیر هستند که با دریافت مقدار کمی گلوکز می توانند عملکرد بهتری را نسبت به قبل از خود نشان دهند. به عبارت دیگر، این ماده کمک زیادی به توان ذهنی و یا بدنی جوانان نمی کند، گرچه شاید تا حدودی شادابی آنها را افزایش دهد.

نتایج کامل تحقیق فوق در نشریه «Psychology and Aging» به چاپ رسیده است.

The post مصرف مقدار کمی شکر حافظه و تمرکز سالمندان را افزایش می دهد appeared first on دیجیاتو.